Vihreitä miehiä on olemassa

Satakunnan Kansa julisti 28.11. julkaistussa viiltävässä analyysissään Satakunnan Perussuomalaisten ja Vihreiden ajautuneen yhden sukupuolen liikkeiksi. On totta, että Sakari Aallon johtama Satakunnan Vihreiden piirihallituksen kokous valitsi lukuisista paikallaolleista varsinaiseksi jäseneksi vain yhden miehen, mutta toisaalta neljän naisen varajäsen on mies.

Porin seudun Vihreiden tulevan hallituksen kokoonpano taas on sukupuolijakaumaltaan niin tasa-arvoinen kuin mahdollista. Puheenjohtajan lisäksi hallitus muodostuu kuudesta jäsenestä, joista puolet on miehiä. Itse olen yksi heistä ja olin myös ehdolla puheenjohtajaksi. Muualla Satakunnassa vihreiden kunnanvaltuutetut Harjavallassa, Huittisissa ja Ulvilassa ovat miehiä ja Raumallakin heitä on kolmasosa.

Vihreät ei siis Satakunnassakaan ole ainoastaan koulutettujen naisten puolue. Vihreiden kannatus ei katso ikää, sukupuolta eikä mitään muutakaan ulkoista ominaisuutta. Vihreitä miehiäkin on olemassa ja meitä voit tulla tapaamaan myös vaaliteltoilla.

(Julkaistu myös Satakunnan Kansassa 30.11.2017)